Third Act

De Belgische documentairemaaksters Mieke Struyve en Lotte Stoops zijn gestart met een documentaire over wat het betekent om ouder te worden in verschillende culturen. Dat onderzoeken ze aan de hand van het werk en de tournees van Peeping Tom. Na enkele eerste opnames begin 2017 werd gestart met filmen in augustus van dat jaar. De documentaire komt uit in het voorjaar van 2019.

Third Act volgt de tournees van Vader en Moeder van Peeping Tom. De stukken reflecteren over thema’s als ouderdom, herinnering, generatieverschillen, het leven en de dood. Struyve en Stoops trekken met het dansgezelschap mee de wereld rond, van Europa tot Japan. Ze focussen op de artiesten van Peeping Tom maar evengoed op de figuranten die een lokale blik op ouderdom aanreiken. De tournees werken als het ware als metafoor voor een levensreis. Tegelijkertijd biedt de documentaire een fascinerende inkijk in de wereld van Peeping Tom, zowel op als naast het podium. De cinematografische benadering en uitgelichte details, zo eigen aan het werk van Peeping Tom, worden ook in de documentaire naar voren gebracht.

De documentaire wordt geproduceerd door Savage Film / Bart Van Langendonck, dat eerder al projecten binnen dans realiseerde, zoals over Wim Vandekeybus, Anne Terea De Keermaeker, Ann Van den Broeck en Mike Figgis. De partners die mee deze documentaire mogelijk maken zijn Vlaams Audiovisueel Fonds, Creative Europe Programme – MEDIA of the European Union, Canvas, Peeping Tom, Iota Productions, Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel de la Fédération Wallonie-Bruxelles.

Regie: Lotte Stoops en Mieke Struyve
Director of Photography: Johan Legraie
Geluid: Jeanne Debarsy
Montage: Dieter Diependaele
Productie: Savage Film / Bart Van Langendonck
Coproductie: Peeping Tom, Iota Productions, CANVAS
Partners: Vlaams Audiovisueel Fonds, Creative Europe Programme – MEDIA of the European Union, Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel de la Fédération Wallonie-Bruxelles.